Bekijk alle berichten

The Brick brings Skillrun to Antwerp

Gepubliceerd op 22/08/2018

Met SKILLRUN introduceert The Brick een nieuw soort training, waarbij kracht en cardio gecombineerd worden. Het kwalitatieve concept werd ontwikkeld door Technogym. Met deze nieuwe lessen verleg je je grenzen op het gebied van weerstandstraining én cardio. We stelden Sam Scheurs van Technogym enkele vragen over deze nieuwe les.

Kun je Technogym even voorstellen voor wie jullie nog niet kent?

Wij zijn van nature erg competitief. Zo zijn we er bijvoorbeeld in geslaagd om de officiële leverancier van de Olympische Spelen te worden. Bovendien zijn we een echte referentie in de sportwereld. We willen mensen helpen bij het bereiken van hun doelen en daarbij is technologie een erg belangrijk hulpmiddel. Technogym produceert trouwens niet alleen loopbanden. Vandaag verkopen we toestellen voor ruim 100 sportdisciplines!

Wat is het concept achter SKILLRUN?

Veel mensen houden ervan om buiten te trainen, maar op sommige plaatsen is dat moeilijk. Anderen sporten gewoon liever binnen omdat ze zo verschillende trainingen kunnen combineren. In de openlucht trainen heeft zijn beperkingen, vooral in de winter.

In Amerika, waar het klimaat sterk varieert, slaat het concept van een hardloopsimulatie in de openlucht erg goed aan. We hebben getracht om allerlei verschillende trainingen te bundelen in één toestel voor de wintermaanden. Van een parachutetraining waarbij je het gevoel hebt te rennen met een geopende parachute achter je aan, tot een simulatie waarbij je een slee de berg opduwt.

Hoe verschilt SKILLRUN van andere?

Ten eerste combineert het kracht, prestaties en cardiotraining. Daarnaast bevat het toestel een meetsysteem met biofeedback dat niet alleen de snelheid, hellingshoek of hartslag meet. Het toestel is ook geschikt voor cadans-, weerstands- en lenigheidstrainingen en beschikt over een groter loopoppervlak, waardoor een hele waaier aan oefeningen mogelijk wordt. In combinatie met de projectors bij The Brick word je helemaal ondergedompeld in de ervaring.